PORTEKİZ, SİLİVRİ ANADOLU LİSESİNİ MİSAFİR ETTİ

İlçemizin AB projelerinde en deneyimli okulu, Silivri Anadolu Lisesi, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanmış Erasmus+ Project 2020-1 TR01-092254_5 "Reigniting the entrepreneurial spirit is schools" REIS , Stratejik Okul Ortaklığı  kapsamında devam eden projelerinin Portekiz ziyaretine katıldı.

Proje koordinatörü Utku ÖLMEZ ve Fatih DOĞAN beraberinde 6 öğrenci ile Portekiz/Penafiel'de bulunan Escola Joaquim Araujo'da düzenlenen proje toplantısına katıldı.

Girişimciliğin esas alındığı bu toplantı 1 hafta sürdü. 5 farklı ülkenin bulunduğu bu toplantıda Türk öğrencilerinin katıldığı çalıştaylarda göstermiş olduğu başarı, sertifikalarla ödüllendirildi.

Proje konusu olan Girişimcilik üzerine 5 farklı alanda çalıştay grubu oluşturuldu. Her grupta karma bir şekilde 7 öğrenci ve grup lideri olarak her ülkeden gelen öğretmenler yer aldı. Öğrenciler ve öğretmenler için çok verimli etkinlikler gerçekleşti. Toplantının ilk gününde Silivri Anadolu Lisesi öğrencisi Eylül ÇEVİK'in Silivri ve Okul tanıtım sunumu büyük ilgiyle izlendi.

Toplantının ikinci günü bölgedeki City Park'a gidildi ve eğlenceli etkinlikler yapıldı. Öğrencilerin kaldıkları Penafiel, Quintandona gezildi.

Çarşamba günü ise Porto'ya, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiş olan, Dünyanın en meşhur kitapçılarından biri olarak nitelendirilen Livrario Lello Kütüphanesi ziyaret edildi. Aynı alanda bulunan Dom Luis Köprüsü'nde öğrenciler ve öğretmenler manzarada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Perşembe günü gruplar Guimaraes'e gitti. Centro Historico de Guimaraes, Castelo de Guimaraes gibi tarihi ve kültürü açısından dikkat çeken yerler gezildi.

Toplantının son gününde hafta boyunca yapılmış olan çalışmaların sergilendiği bir kermes düzenlendi. Bu kermeste Okul Müdürü, Abdurrahman ÖZTÜRKOĞLU öğrenciler ve öğretmenler için verimli bir haftanın geçtiğini, özellikle okul ortamında yerinde gözlem yaparak,faaliyetlerin tüm ortaklarla birlikte dayanışma ve işbirliği içerisinde tamamlandığını ve bu şekilde yeni tecrübelere edinerek mesleki beceriler kazanarak yurda dönüldüğünü belirtti.

30.03.2022 236

30-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-2022