SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ  HOLLANDA DA  STEAM EĞİTİMİNDE

SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ HOLLANDA DA STEAM EĞİTİMİNDE

Silivri Anadolu Lisesi Hollanda'da STEAM Eğitiminde

 

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Silivri Anadolu Lisesi tarafından 2020 teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve hibe almaya hak kazanan 2020-1-TR01-KA101-082756 numaralı ve "Eğitimde Web 2.0 ve STEAM ile Çağı Yakala" başlıklı Projenin ikinci hareketliliği Hollanda'nın Amsterdam kentinde gerçekleştiriliyor. Bir hafta sürecek hareketlilik ile katılımcılar "Eğitimde STEAM Kullanımı" konusunda kurs alıyor.

Günümüzde eğitim alanında birçok yenilik kullanılmaktadır. Bu yeniliklere adapte olabilmek amacıyla Silivri Anadolu Lisesi öğretmenleri de kendilerini geliştirmek ve çağın şartlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak için çaba gösteriyorlar. STEAM; Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik ile ilgili bilgileri bir arada kullanmayı amaçlayan disiplinler arası bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşımla, öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini ve üretme becerilerini artırmaları amaçlanmaktadır. Okulda öğrencilere çeşitli konular aktarılırken Steam etkinliklerinden yararlanılması öğrencilerin tasarım ve problem çözme becerilerini geliştirecek. Farklı derslere ait teorik bilgileri harmanlayarak, problem çözme becerileri gelişen öğrenciler, okul dışında ve evde ihtiyaç duyulan bir takım tasarımları yapabilecekler.

"Eğitimde Web 2.0 ve STEAM ile Çağı Yakala" başlıklı proje Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmekte olup, toplam 28.824 Euro hibe ile yürütülmektedir.

14.04.2022 618

14-04-2022